Parkano-Talo

Parkano-Talo on osa SPR Kihniö-Parkanon ja Parkanon Kaupungin yhteystyötä. Talo on kerhotila, jossa järjestetään osallistujien toimesta erilaista toimintaa.

Talolla toimii pienimuotoinen lahjoitusvarasto, johon kansalaiset ovat lahjoittaneet vaatteita, päivittäistavaroita ja esimerkiksi polkypyöriä. Toimintaperiaatteidensa mukaisesti Talolta on jaettu materiaali tarvitseville eteenpäin taustoihin katsomatta.

Parkanon Kaupungin kummitoiminta on monikulttuurisuustoimintaa, jota SPR Kihniö-Parkanon henkisen tuen vapaaehtoiset tukevat koulutuksella ja vapaaehtoisten kummien toisinaan tarvitsemalla henkisellä tuella. Toiminta on perustettu vuonna 2022 tukemaan Ukrainan sodan takia tilapäiseen suojeluun Parkanoon saapuneita sotaa pakenevia ihmisiä.

Kevään 2023 toiminta on laajentunut monikulttuuriseksi kerhotilaksi ja Talon kautta on autettu niin suomalaisia, ukrainalaisia kuin filippiiniläisiä parkanolaisia. Talon avustukset eivät ole taustoihin tai henkilön ominaisuuksiin sidottuja, vaan avustaminen tapahtuu apua tarvitseville tasa-arvoisesti ja luottamuksellisesti.

Talon toiminta tukee valmiudellista toimintaa kahdessa SPR Kihniö-parkanon ylläpitämässä hälytysryhmässä toimimalla osana suojaväistötilaa ja ensihuollon avustusketjua. Talolle on tilat osoittanut käyttöön Parkanon Kaupunki ja SPR vastuuvapaaehtoinen on talolla aina toimintaa tukemassa. Kevätkauden 2023 talo on ollut auki torstaisin kello 18-20:00 melkein poikkeuksetta. Talolla on omat facebook sivut, joiden kautta tiedottaminen toiminnasta tapahtuu.

Kuva: Maarit Lehto-Alatalo, Ylä-Satakunta, 2023

Anne Kuusisalo

Vuoden Parkanolainen, SPR Monikulttuurisuuden vastuuvapaaehtoinen ja ihminen suurella sydämmellä. Vastaa Parkano-talon toiminnasta ja on aktiivinen auttaja erilaisissa tilanteissa

+358 44 558 5757, anne.kuusisalo@promeda.fi

Parkano-Talo

Osoitteessa koulukuja 2, 39700 Parkano. Katso aukioloajat alla olevasta linkistä. Pysäköinti kouluaikojen ulkopuolella koulukeskus Kaarnan parkkipaikalle, muuten Parkanon Jäähallin pihaan. Sisäänkäynti Kaarnan puoleisesta päädystä.