Kansainvälinen yhteistyöfoorumi

Helmikuun aikana on Paikallistoimikuntamme aktiivien sekä Pohjoismaisten yhteyshenkilöiden tukemana aloitettu mielenkiintoinen prosessi. Nordic SAR Forum, jonka tarkoituksena on jakaa tietoa ja kokemuksia kadonneen etsintään liittyen. Eteenpäin ajavana voimana tämän yhteisön keskellä on tiedon jakaminen, avoimuus ja henkeä pelastavan elämäntapamme vaaliminen. Foorumin keskiössä oleva maastoetsintä ja etsintäoperaatioiden johtaminen ei ole ainoa käsiteltävä, mutta suurin jäsenistöä yhdistävä tekijä.

Kansainvälisen yhteistyön puute ja Vapepan ohjeistus keskustoimikunnan ja keskuskoordinaation vastuu kansainvälisen yhteistyön kehittämisestä näkymättömänä elementtinä ei tyydyttänyt meidän vapaaehtoisten tiedonjanoa, joten tätä kokonaisuutta on lähdetty rakentamaan Vapepasta irroitettuna itsenäisenä Foorumina, jonka säännöt myös tätä kuvastavat. Kuitenkin tulevaisuudessa toivotaan että myös suomalainen SAR toimija liittyisi jakamaan omaa osaamistaan.

Yhteyshenkilöitä on tällä hetkellä niin Virosta kuin Ruotsistakin SAR (Search and Rescue – Etsintä ja Pelastus) vapaaehtoisten kanssa. Foorumin tietoon on tullut myös muutama organisaatio, joiden hallituksessa tai johtokunnassa harkitaan järjestöjäseneksi liittymistä. Toiminnan laajentamiseksi muunmuassa Vapaaehtoisen pelastuspalvelun koordinaatiojärjestö Suomen Punainen Risti on kutsuttu jäseneksi niin itsenään kuin Vapepan puolesta, mutta vastausta ei ainakaan vielä ole saapunut.

Foorumi ei sinänsä ole rekisteröity yhdistys tai virallinen toimija missään maassa, vaan yhteistyöverkosto, jonka perusperiaate on ”vapaaehtoisille, vapaaehtoisilta”. Tiedon jakaminen ja toisille organisaatioille sekä foorumin jäsenille omien tapahtumien avaaminen, kansainvälisen osallitumisen mahdollistaminen sekä salassapito huomioiden kokemuksen vahvistaminen ovat perusperiaatteita ja suuntaviivoja yhteisössä.

Kommunikaatiokieli on englanti tai muu kieli, joka on helposti käännettävissä tekoälyllisin keinoin(Facebook käännä ominaisuus esimerkiksi). Henkilöjen jäsenyyttä ei erikseen tunnisteta, vaan ”jäseniä” ovat kaikki foorumin toimintaan osallistuvat henkilöt. Yhteisöjäsenille ja vapaaehtoisille, jotka haluavat tehdä Foorumin voimistaseksi ja laajentamiseksi on erikseen ilmoittautumisprosessi (Suomessa kalle.hakala@vapepaluoteispirkanmaa vapaamuotoinen ilmoitus) ja varsinaisia vaatimuksia jäsenyyksille ei ole.

Lue lisää yläpuolella olevien linkkipainikkeiden kautta, siellä on kielellä englanti perusperiaatteet ja säännöt foorumin toiminnasta.

Mielenkiintoinen sivu? jaa ystävillesikin!

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *