Esittelyssä Valmiuspäällikkö Tommi Mattila

Luoteis-Pirkanmaan Paikallistoimikunta on aktiivisessa yhteistyössä Hämeen Piirin valmiuspäällikön kanssa. Yhteistyön seurauksena myös nämä verkkosivut ovat saaneet aikansa, samoin kuin hyvin kouluttautunut vapaaehtoisten joukko, mikä meillä on. Yhteistyön ja arvostuksen vuoksi sivuston ylläpitäjät ovat toivoneet vasta avatun sivuston sisällöksi omakuvan Tommi Mattilasta, Hämeen Piirin Valmiuspäälliköstä.

Kirjoittajan omakohtainen kokemus Tommista on alkanut Vapepa-uran alkuvaiheilta, jolloin Tommi piti Vapaaehtoisen pelastuspalvelun peruskurssia Teams -alustalla. Sen verran hyvin se puri että loppu on historiaa. Mutta annetaan loppu artikkeliin Tommin omille sanoille tilaa

Tommi Mattila työskentelee Suomen Punaisessa Ristissä valmiuspäällikkönä. Tommin tehtävänä on Vapaaehtoisen pelastuspalvelun järjestöverkoston koordinaatio Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen alueella.

Koordinaatioon kuuluu mm. yhdistysten alueellisten neuvottelukuntien eli Vapepa-paikallistoimikuntien työn tukeminen, valtakunnallisesti yhdenmukaisen valmiuskoulutuksen organisointi, viranomaisyhteistyö sekä osaltaan yhteisen hälytysjärjestelmän (OHTO) ylläpito.


Vaikka Tommi on ehtinyt toimia valmiuspäällikkönä jo viidellä vuosikymmenellä, niin siitä huolimatta Tommi on työuransa aikana käväissyt tutustumassa myös ensihoidon ja hätäkeskustoiminnan saloihin.  

Tommi kuvaa itse Vapaaehtoisen pelastuspalvelun järjestöverkostoa seuraavasti: ” Tämä on verkosto, joka hyödyntää mukana olevien yhdistysten osaamista, jäseniä ja muuta resurssia. Yksittäinen järjestö ei pystyisi yksin yhtä tehokkaasti kokoamaan tällä tavalla auttamistehtäviin koulutettuja, varustettuja, yhteistoimintaan harjaantuneita vapaaehtoisia”.


Tommin työpiste on Tampereella. Parhaiten hänet tavoittaa sähköpostilla: tommi.mattila@redcross.fi tai puhelimella 040 589 5780.

Kuva Parkano22 -harjoituksesta, jossa Tommi oli analyyttisenä tarkkailijana

Mielenkiintoinen sivu? jaa ystävillesikin!

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *