Sinustako Ensiapupäivystäjä Punaiseen Ristiin?

Punaisen Ristin ensiapupäivystäjät ovat merkittävä toimija Vapepankin toimijakentässä. He toimivat operaatiolla suojaamassa ensiaputaidoillaan niin toimijoita kuin autettaviakin.

Jos tunnet, että sinulla on auttamishalua ja energiaa yli oman tarpeen, tule mukaan Punaisen Ristin ensiapuryhmään!  Ensiapuryhmässä opit auttamaan itseäsi ja muita. Voit tulla mukaan, vaikka et vielä osaisi antaa ensiapua.  Pelkkä kiinnostus riittää. Toiminta on vapaaehtoista, mutta monelle siitä tulee elämäntapa. Ryhmätoiminnasta saat antoisan harrastuksen ja uusia ystäviä. 

https://rednet.punainenristi.fi/ensiapuryhmat/tule-mukaan

Paikallisosasto Parkanossa ylläpitää aktiivista Ensiapuryhmää. Kihniöläiset ja Parkanolaiset päivystäjät toimivat erilaisissa tapahtumissa toiminta-alueella ensiavun antajina sekä kaikissa kriisi- ja auttamistilanteissa missä viranomainen kaipaa vapaaehtoisten tukea. Operaation ensiapu olisi mahdotonta ilman osaavia ensiapupäivystäjiämme.

SPR:n näkyvintä toimintaa on ensiapupäivystys erilaisissa tapahtumissa. SPR on monin keinoin varautunut erilaisiin onnettomuuksiin. SPR kouluttaa joka vuosi vapaaehtoisia mukaan valmiustoimintaan, johon kuuluvat ensiapuryhmät ja -päivystykset, ensihuolto ja vapaaehtoinen pelastuspalvelu (VAPEPA). Moni ensiapuryhmäläinen kuuluu ensiapuryhmätoiminnan kautta myös Vapaaehtoiseen Pelastuspalveluun tai ensihuoltoryhmään. Ensiapuryhmäläiset harjoittelevat useita kertoja vuodessa tuleviin tapahtumien päivystyksiin. (Suomen Punainen Risti 2017.)

Opinnöytetyö, Paasonen Anne

Sinustako lisä paikalliseen toimintaan?

Paikallisen SPR osaston ensiapuvapaaehtoisia kaivattaisiin lisää. Nykyisillä päivystäjillä pystymme toki hoitamaan kaikki tarpeet mitä tällä hetkellä kohtaamme, mutta valitettavasti sairastapaukset ja muut vaikeuttavatkin merkittävästi jo toimintaamme.

Haemme siis lisää ensiavun vapaaehtoisia. Liittymällä mukaan toimintaan ja osallistumalla vähintään kahteen vuosittaiseen päivytykseen sekä osaamisen ylläpitämiseen, maksaa paikallisosasto kaikki tarvittavat koulutukset ja varusteet uusille vapaaehtoisille.

Ensiavun vapaaehtoisena opit paljon hyödyllisiä arjen taitoja sekä pääset mukaan mahtavaan porukkaan. Yhteishenki ja avoimuus ovatkin yksiä meidän ilmeisimpiä piirteitä toiminnassa. Ja tietysti ei se haittaa että pääsee mukaan mahtaviin tapahtumiin! Oman alueen ulkopuolella voi käydä myös päivystämässä. Meidän toimijoita on ollut niin Ilosaarirokissa kuin Tampereen suuremmissa tapahtumissa mukana nauttimassa tapahtumasta punainen liivi päällään.

Teemme myös erittäin paljon yhteistyötä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun ja Parkanon kaupungin kanssa. Tämän toiminnan kautta tehtävien ja operaatioiden ensiavun varmistaminen ja toiminnassa mukana oleminen ovat merkittäviä toimintoja myös.

Mielenkiintoinen sivu? jaa ystävillesikin!

Avainsanat:

,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *