Johtoryhmä perustettu

Valmiuspäivystäjä on Vapepan hälytysketjussa erittäin tärkeä henkilö. Meidän sopimuskumppanimme soittavat alueelliselle päivystäjälle, kun meitä tarvitaan.

Valmiuspäivystäjällä operaation OHTO -järjestelmään perustamisen jälkeen seuraava tehtävä on operaatioon Vapepa-johtajan ”kiinnittäminen”.

Luoteis-Pirkanmaan alueella on ollut pitkään vaje niin Vapepa-johtajista kuin keinosta juuri meidän alueen johtajien löytämiseen. Nyt kuitenkin ratkaistaan tämä ongelma.

Johtoryhmä Luoteis-Pirkanmaa

Uusi hälytysryhmä sai täten alkunsa. Hälytysryhmään kutsutaan alueen Vapepa-johtajat, Valmiuskouluttajat sekä hakemuksen kautta hyväksytyt johtopaikkatoimijat.

Ryhmä on 100% virtuaalinen, eli sillä ei ole äänioikeutta paikallistoimikunnassa, puheoikeus on toki kaikilla. Ryhmän arkitoimintaa ei käytännössä ole, vaan kaikki ryhmässä olevat henkilöt ovat myös alueella jossain muussa hälytysryhmässä.

Ryhmän esittelysivulla on kerrottu asiasta lyhyesti ja ytimekkäästi. Pääset sivuille tästä.

Miten hälytys ja operaatio etenee?

  1. Yhteystyökumppanimme, esimerkiksi Poliisi soittaa valmiuspäivystäjälle
  2. Valmiuspäivystäjä kerää operaatioon perustamiseen tarvittavat tiedot yhteistyökumppanilta
  3. Valmiuspäivystäjä etsii operaatioon Vapepa-johtajan. Jos johtajaa ei heti ole selvillä, tekee hän hälytyksen operatiivisille joukoille odottaen silti johtajan löytymistä
  4. Kun Johtaja löytyy, annetaan hänelle operaatioon toimivaltuudet Ohdossa, jolloin Vapepa-johtaja pääsee tarkastelemaan operaatioon ilmoittautuneita henkilöitä sekä tekemään lisähälytyksiä
  5. Kokoontumispaikalla aloitetaan ja suoritetaan operaatiota. Tänä aikana Valmiuspäivystäjä on Vapepa-johtajan oikeana kätenä etänä.
  6. Operaatio päätetään Vapepa-johtajan ja Valmiuspäivystäjän toimesta
  7. Operaation päättänyt Vapepa-johtaja hoitaa operaation dokumentaation ja esimerkiksi matkalaskujen edelleen lähettämisen
  8. Pidetään tarvittavat purkutilaisuudet

Nyt jatkossa vaiheen 3 toteuttaminen tapahtuu hälyttämällä Luoteis-Pirkanmaan Johtoryhmä. Eli johto- ja kokoontumispaikan perustamisen valmiuden omaavat JoPa-toimijat sekä alueen kaikki Vapepa-johtajat sekä valmiuskouluttajat saavat ensitilanteessa tiedon operaatiosta alueellamme.

Minkä pitäisi parantua?

Selkeä kehityskohde alueellamme on ollut operaation perustamisvaiheen hitaus sekä Vapepa -johtajan löytymisen hitaus. Nyt kuitenkin saadaan nämä henkilöt ensitilassa hälytettyä ja tavoitteena on sujuvampi operaation aloittaminen.

Seurataan miten tässä käy 🙂

Tulevaisuus

Tulevaisuudessa toivottavasti alueellemme saadaan selkeä ensimmäisen hälytyksen saavien henkilöiden joukko, joilla on tietyt valmiudet toimia nopeasti.

Vuoden 2024 alussa keskustoimisto järjestää johtopaikkatoimijakouluttajien koulutuksen, johon toivomme alueeltamme osallituvan valmiuskouluttajia. Tämän jälkeen koulutusten pitäminen todennäköisesti helpottuu ja hälytysryhmää saadaan vahvistettua.

Mielenkiintoinen sivu? jaa ystävillesikin!

Avainsanat:

,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *