SPR Kihniö-Parkanon Ensiapuryhmä

Parkanossa tukikohtaa pitävä molempien kuntien alueella toimiva Ensiavun hälytysryhmä. Hälytysryhmän jäsenyysvaatimuksena on voimassa oleva ensiapupäivystäjän peruskurssi ja etsinnän peruskurssi, vahvana suosituksena henkisen tuen- ja ensihuollon peruskurssit.

Kuva: Kalle Hakala, Kihniö, 2022

Suomen Punainen Risti on johtava ensiaputoiminnan asiantuntija Suomessa. Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toiminta-ajatus on, että jäsenjärjestöt tuovat omaa erityisosaamistaan toimintaan, näin ollen Ensiavun hälytysryhmä järjestää alueellaan tapahtuviin tehtäviin operatiivisen ensiavun, osallistuu tilanteen mukaan myös maastoetsintöihin ja henkisen tuen tehtäviin.

SPR Kihniö-Parkano ylläpitää Ensiapuryhmän toimintakykyä sekä tarjoaa jatkokoulutuksiin tukea. Ryhmäläisten osaamista ylläpidetään säännöllisillä harjoitusilloilla sekä erilaisissa yleisötapahtumissa päivystäen.

Kuva: Veli-Pekka Kärkölä, Kuivasjärvi, 2022

Ottamalla yhteyttä yhteyshenkilöihin tai katsomalla sivuston tapahtumakalenterista seuraavan koulutuksen pääset mukaan toimintaan. Uusia vapaaehtoisia tarvitaan aina.

Jenni Kuuhimo

Ensiapuryhmän johtaja ja aktiivinen Punaisen Ristin vapaaehtoinen. SPR kotimaan avun Parkanon yhteyshenkilö.

+358 46 543 2921 jennikuuhimo@gmail.com

.