SPR Kihniö-Parkanon Ensiapuryhmä

Parkanossa tukikohtaa pitävä molempien kuntien alueella toimiva Ensiavun hälytysryhmä. Hälytysryhmän jäsenyysvaatimuksena on voimassa oleva ensiapupäivystäjän peruskurssi ja etsinnän peruskurssi, vahvana suosituksena henkisen tuen- ja ensihuollon peruskurssit.

Kuva: Kalle Hakala, Kihniö, 2022

Suomen Punainen Risti on johtava ensiaputoiminnan asiantuntija Suomessa. Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toiminta-ajatus on, että jäsenjärjestöt tuovat omaa erityisosaamistaan toimintaan, näin ollen Ensiavun hälytysryhmä järjestää alueellaan tapahtuviin tehtäviin operatiivisen ensiavun, osallistuu tilanteen mukaan myös maastoetsintöihin ja henkisen tuen tehtäviin.

SPR Kihniö-Parkano ylläpitää Ensiapuryhmän toimintakykyä sekä tarjoaa jatkokoulutuksiin tukea. Ryhmäläisten osaamista ylläpidetään säännöllisillä harjoitusilloilla sekä erilaisissa yleisötapahtumissa päivystäen.

Kuva: Veli-Pekka Kärkölä, Kuivasjärvi, 2022

Ottamalla yhteyttä yhteyshenkilöihin tai katsomalla sivuston tapahtumakalenterista seuraavan koulutuksen pääset mukaan toimintaan. Uusia vapaaehtoisia tarvitaan aina.

Kati Karppinen

Ensiapuryhmän johtaja ja aktiivinen Punaisen Ristin vapaaehtoinen.

+358 44 3081333, kati.karppinen@hotmail.com

Kalle Hakala

Ensiapu- ja valmiusryhmän johtaja, sivuston ylläpitäjä sekä Vapepa-johtaja

+358 45 347 3370, kalle.hakala@vapepaluoteispirkanmaa.fi