Kihniö-Parkanon Valmiusryhmä

Parkanossa tukikohtaa pitävä molempien kuntien alueella toimiva hälytysryhmä. Hälytysryhmän jäsenyysvaatimuksena on suoritettu Vapaaehtoisen pelastuspalvelun koulutus etsintään, henkiseen tukeen tai ensihuoltoon.

SPR Kihniö-Parkano ylläpitää valmiusryhmän toimintakykyä sekä tarjoaa jatkokoulutuksia.

Ottamalla yhteyttä yhteyshenkilöihin tai katsomalla sivuston tapahtumakalenterista seuraavan koulutuksen pääset mukaan toimintaan. Uusia vapaaehtoisia tarvitaan aina.

Yhteyshenkilöt

Kalle Hakala

SPR Kihniö-Parkanon Ensiapu- ja valmiusryhmien johtaja. Valmiuskouluttaja, Vapepa-johtaja ja henksien tuen koulutettu

+358 45 347 3370, kalle.hakala@vapepaluoteispirkanmaa.fi

Kati Karppinen

Ensiapuryhmän johtaja ja aktiivinen Punaisen Ristin vapaaehtoinen. Johtopaikkatoimija ja SPR henkisen tuen koulutettu.

+358 44 308 1333 kati.karppinen@hotmail.com

Valmiusryhmä osana Vapaaehtoista pelastuspalvelua

Ryhmän toimii osana Vapepaa maastoetsinnöissä, henkisessä tuessa, ensihuollossa, liikenteenohjauksessa, tiedotuksessa sekä johtopaikalla organisoimassa.

Hälytysryhmän vahvuus on 18 koulutettua ja toimintavalmista vapaaehtoista.

SPR Kihniö-Parkano on tehnyt avustamissopimukset niin Parkanon kaupungin kuin Kihniön kunnan kanssa yhteistoiminnasta ja tukee täten molempien kuntien valmiustoimintaa perinteisen viranomaisyhteistyön lisäksi.

Kihniö-Parkanon valmiusryhmässä on yksi Valmiuskouluttaja sekä Vapepa-johtaja sekä valmiusryhmä ylläpitää johtopaikkavalmiutta.

Maastoetsintä.

Valmiusryhmä toteuttaa poliisijohtoisia maastoetsintätehtäviä aina kun toiminta-alueelle sellainen sattuu. Ryhmän jäseniä on keskimäärin noin 10 tehtävällä vuosittain. Lisäksi toiminnan tueksi SPR Kihniö-Parkano järjestää vuosittain Parkano -harjoituksen, joka on iso valtakunnallinen tositilannesimulaatio.

Henkinen tuki

Valmiusryhmässä on erittäin osaavia henkisen tuen vapaaehtoisia. Henkisen tuen tehtävät ovat onnesta harvinaisia ja meidän alueellamme liittyvät usein ensihuolto- tai maastoetsintätehtäviin. Operatiivinen eli vapaaehtoisille suunnattu henkisen tuen toiminta on tärkeä osa kokonaisuutta. Henkisen tuen koulutetuilla vapaaehtoisilla on mahdollisuus myös osallistua hälytystoimintaan Hämeen Piirin kriisivalmiusryhmässä.

Ensihuolto

Ensihuolto on tärkeä osa yhteiskunnan resilienssiä. Oli sitten kyse lämmöstä, ruuasta tai välittömistä muista tarpeista, on ensihuollon vapaaehtoiset valmiita perustamaan evakuointikeskusta tai muonittamaan joukkoja maastossa. Valmiusryhmällä on suojaväistötila valmisteltuna tukikohdan yhteyteen ja sieltä se voidaan tulipalon tai vaikkapa isomman liikenneonnettomuuden sattuessa siirtää myös muihin tiloihin. Muonitus kalustoa Valmiusryhmällä ei ole itsellään, mutta valmiudet ja sopimuksen muonituksen järjestelyihin on

Tasaisin väliajoin valmiuden ryhmäiltoja, pidetään Parkanon tukikohdassa Vanhalla Lukiolla.

Vuosittaiset harjoitukset parantavat toimintavalmiutta ja pitävät toimijat virkeinä.

Hyvät resurssit kouluttaa ja auttaa ihmisiä keräämään positiivisia kokemuksia.

Toimintaa on tukemassa SPR Kihniö-Parkanon tukikohdassa myös SPR Kihniö-Parkanon ensiapuryhmä, jonka kanssa toimitaan saumattomasti yhdessä. SPR ja Parkanon Kaupunki yhteistyönä ylläpitää Parkano-Ukraina kerhotilaa, jonka tilat ja resurssit ovat myös valmiudellisessa käytössä.

Kihniö-Parkanon valmiusryhmän palvelulupaus 2023-2026