Hämeen Piirin työryhmä, Spontaanit poliisijohtoisella tehtävällä

Syystalvella 2022 Hämeen Maakuntatoimikuntaan tuotiin toive suosituksesta tai ohjeistuksesta spontaanien kohtaamiseen poliisijohtoisella tehtävällä. Työryhmän työ valmistui keväällä 2023 muodostaen Hämeen piirin alueella suosituksen neljännen sektorin käytöstä, siihen liittyvät muistilistat, pikakoulutuskortin ja webinaari/koulutusaineiston.

Ensimmäinen koulutuswebinaari asiasta pidettiin 30.8. Teams-sovelluksen kautta. Koulutuksen aihe jakaa hyvin voimakkaasti toimijoita kahteen eri koulukuntaan, mutta webinaarin aikana työryhmän luoma suositus koettiin positiivisena.

Hämeen Piirin webinaarin tallenne. Ensiesitys 6.9. klo 16:00

Miksi asiaa pitää edes pohtia?

Pidemmän aikaa yksittäisten kansalaisten auttamisentahto on syttynyt sosiaalisen median kautta erittäin aktiivisena ja täten ohjannut näitä toimijoita aktiivisemmin osallistumaan erilaisiin kriisitilanteisiin, kuten esimerkiksi henkilön katoamiseen.

Vapepa on erittäin hyvä toimija olemaan rajapinnassa kouluttamassa tehtäväkohtaisesti 4. sektorin toimijat poliisin avuksi. Tämä on meidän arkipäivää ja tulevaisuutta varsinkin mediaa kiinnostavissa tilanteissa.

Onko pikakouluttaminen kouluttamista?

Vapepan periaatteisiin kuuluu koulutettu ja johdettu toiminta, tämä on huomioitu hyvin myös poliisin ja sisäministeriön kanssa tehdyissä sopimuksissa.

Tehtäväkohtainen pikakouluttaminen ja sen tulkitseminen sopimusten ja ohjeiden näkökulmasta on toinen asia mikä jakaa mielipiteitä. Virallinen kanta on, että tähän tulee saada tehtävää johtavalta poliisilta aina lupa.

Mielenkiintoinen sivu? jaa ystävillesikin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *