Työryhmä pelastuskoirien käytön koulutusta varten

Pirkanmaan alueen vapaaehtoiset ovat havainneet koulutustarpeen ei-koiratoimintaan tutustuneiden johtopaikkatoimijoiden sekä Vapepa-johtajien osaamisessa.

Koiratoiminnalla on omat tärkeät erityispiirteensä ja käytänteensä, joilla varmistetaan resurssitehokas ja toimintalaadultaan hyvä etsinnän suorittaminen.

Kun katsotaan etsinnän organisaatiota aina sieltä poliisin tilannejohdosta vapaaehtoisiin, niin usea porras tehtävän aikana käytössä olevista henkilöistä eivät tunne koiratoimintaa. Täten tälle koulutuskokonaisuudelle olisi suuri kysyntä toiminnan kehittämiseksi.

Jos katsot olevasi koiratoimintaa hyvin tunteva henkilö ja lisäksi tunnet Vapepan toiminnan, niin ilmoittaudu mukaan! Vaatimustasoa osallistumiselle ei ole.

Ilmoittautumislinkin takana on myös mahdollisuus kirjoittaa työryhmälle lähetekeskusteluun ensimmäiseen kokoukseen viestejä, aihe-ehdotuksia tai ajatuksia työryhmän työn suuntaamiseksi.

Ilmoittautumislinkki: https://forms.office.com/e/PA71qA7nET

Työryhmän tavoite

Työryhmän tavoitteena on muodostaa tiivistetty ohjevihko tehtäville henkilöiden perehdyttämiseksi sekä webinaarina tai läsnä-koulutuksena pidettävälle 2-4 tunnin koulutukselle materiaali sekä kouluttaja – nuotit.

Ensimmäinen kokoontuminen järjestetään mahdollisimman pian, jonka aikana olisi tavoitteena luoda sisällysluettelo aineistolle, eli otsikko tason teemat sekä jakaa niistä materiaalin tuottamisvastuut.

Toisen kokoontumisen tarkoituksena on tarkistella aihealueiden sisältövaatimukset porukalla, jonka jälkeen omatoimisesti kolmanteen kokoukseen muodostaa ensimmäiselle työryhmän sisäiselle kommentointikierrokselle materiaali.

Työryhmän toimintatapa sekä käytänteet sovitaan ensimmäisessä kokouksessa ja niitä muutetaan tarvittaessa matkan varrella.

Työryhmän tavoitteena on tuoda valmis tuotos syksyn Hämeen Maakuntatoimikunnalle esiteltäväksi.

Lisätietoja

Aika: 26.2-30.9.2024

Paikka: Teams -etätyösovellus, google-verkkoympäristö, sähköposti

Työryhmän fasilitaattori: Raisa Kaukonen, 0456313982, raisa.kaukonen@gmail.com

Työryhmän koordinaattori: Kalle Hakala, 0453473370, kalle.hakala@vapepaluoteispirkanmaa.fi

Työryhmän jäsenmäärä: 4-8 tarvittaessa enemmän

Työryhmän kokoontumisten määrä: 6-8 tarvittaessa enemmän, noin 4vko välein. Lisäksi välissä tehtävät työryhmän suoritteet ja kommentoinnit.

Ilmoittautumislinkki: https://forms.office.com/e/PA71qA7nET

Mielenkiintoinen sivu? jaa ystävillesikin!

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *