JoPa-harjoitus pilotti 14.3. Parkanossa

14.3 Ryhmäilta kokoontumispaikan toiminnallisuuksista sai hieman erilaisen sisällön, kun Valmiuspäällikkö Tommi Mattila toi Parkanoon valmistelemansa johtopaikkaharjoituksen pilotoitavaksi. Johtopaikkaharjoituksen tavoitteena on tuoda harjoituksen kautta selkeäksi johtopaikan eri toiminnallisuuksien toiminta sekä järjestäminen.

Harjoituksessa on kuvittellinen tilanne, mutta oikeat kartat ja osoitteet käytössä. Skenaario on pörssisähkön omistajille melko tutuhko; kova pakkanen, kallis sähkön hinta ja sähkökatkoja. Vapepa saa valmistelutehtävän heikommassa asemassa olevien kansalaisten tilanteen tiedustelusta sekä avustamisesta tarvittaessa Sokrilta ja kuntaan on perustettu usean viranomaisen yhteistyönä kriisi- tai tilannekeskus ”TiKe”.

Pöytäpeli oli rakennettu fiksusti käännettävien korttien ja osoitteiden varaan, jotka avustivat pelipankkia pelin pyörittämisessä.

Harjoitukseen osallistui kaksi vapepa-johtajaa, yksi maastojohtaja sekä useita alueen vapaaehtoisia, joille johtopaikan toiminnallisuudet olivat tuttuja.

Harjoituksen eteneminen oli helposti porrastettavissa pelipankista ja uudessa roolissa toimivat henkilöt pärjäsivät harjoituksessa erittäin hyvin.

Kiitos Tommille hienosta harjoituksesta! Harjoitusmallia voisi käyttää jatkossa myös ryhmäillan kaltaisissa tapahtumissa, missä innostetaan uusia toimijoita johtopaikalle, koska matalan kynnyksen, porrastettavuuden ja valmisteluiden puolesta harjoitukseen oli helppo osallistua sekä se oli selkeä ja ilman ”jokeri-kortteja”

Loppuillasta käytiin toki läpi sitten meidän alkuperäisesti suunnittelema sisältö kokoontumispaikan toiminnallisuuksista, ensin tutustuen miten todellisilla etsinnöillä erilaisiin tilanteisiin kokoontumispaikka on järjestetty ja sen jälkeen keskustelevana koulutuksena niin Parkano23 kuin Parkano24 todellisten kokoontumispaikkojen järjestelyiden uudelleen suunnittelulla.

Mielenkiintoinen sivu? jaa ystävillesikin!

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *